header

Edulliset superruuat löytyvät lähikaupasta

Unohda erikoisuudet - kalliille superruuille löytyy helposti huomattavasti edullisemmat vastineet, kehottaa Iltalehden artikkeli.

Superruualle ei ole virallista määritelmää, joten mikä tahansa paljon ravintoaineita sisältävä ruoka on superruokaa. Meidän pitäisi suosia enemmän arkisia superruokia, niitä, jotka ovat helpommin saatavilla, tai ovat halvempia, toteaa ravintoterapeutti Nichola Whitehead.

Esimerkiksi Chia-siemenet voi vaihtaa seesaminsiemeniin, joissa on enemmän rautaa, kalsiumia ja B6-vitamiinia. Kuivatut gojimarjat kannattaa vaihtaa tuoreisiin tai pakastettuihin marjoihin, esimerkiksi vadelmiin. Kun valitsee suomalaisia vadelmia, niitä ei tarvitse myöskään kuumentaa ennen nauttimista. Whiteheadin mukaan vadelmissa on lähes 90 prosenttia vähemmän sokeria kuin goji-marjoissa.

Quinoan ravitsemustrapeutti kehottaa vaihtamaan linsseihin ja kookosöljyn rapsiöljyyn, jossa on huomattavasti enemmän kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Englantilaisesta Daily Mail -lehdestä käännetyssä artikkelissa puhutaan rapsiöljystä, jota käytetään yleisesti Brittein saarilla.

Rapsiöljyynkin verrattuna laadukas kylmäpuristettu rypsiöljy on todellista superruokaa ja tutkitusti todella terveellistä. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on mm. omega-3-sarjan rasvahappoja, E-vitamiinia ja ubikinonia luonnollisessa muodossa.

Lue Iltalehden artikkeli tästä »

Pin It

Suomalainen rypsiöljy säästää sydäntä ja ympäristöä

kategoriassa Ajankohtaista

Ilmasto- ja energiapolitiikan haasteet vaativat vähentämään tarpeettomia kuljetuksia myös elintarvikesektorilla. Tämä tavoite nostaa suomalaisen lähiruuan…

Sonja Lumpeen puutarhan sato jalostuu herkuiksi

kategoriassa Ajankohtaista

Sonjan puutarha -ohjelmaa esitetään FOX-kanavalla huhtikuussa keskiviikkoisin kello 17.30 sekä useina uusintoina. Mukana ohjelmassa on…

Lähi-idän hedelmäsalaatti

kategoriassa Blogi

Hedelmäsalaatti on helppo, kevyt ja herkullinen jälkiruoka kesäaterioille ja grilliruualle sekä piknikille. Kokeile hedelmäsalaattia uudella…