header

Edulliset superruuat löytyvät lähikaupasta

Unohda erikoisuudet - kalliille superruuille löytyy helposti huomattavasti edullisemmat vastineet, kehottaa Iltalehden artikkeli.

Superruualle ei ole virallista määritelmää, joten mikä tahansa paljon ravintoaineita sisältävä ruoka on superruokaa. Meidän pitäisi suosia enemmän arkisia superruokia, niitä, jotka ovat helpommin saatavilla, tai ovat halvempia, toteaa ravintoterapeutti Nichola Whitehead.

Esimerkiksi Chia-siemenet voi vaihtaa seesaminsiemeniin, joissa on enemmän rautaa, kalsiumia ja B6-vitamiinia. Kuivatut gojimarjat kannattaa vaihtaa tuoreisiin tai pakastettuihin marjoihin, esimerkiksi vadelmiin. Kun valitsee suomalaisia vadelmia, niitä ei tarvitse myöskään kuumentaa ennen nauttimista. Whiteheadin mukaan vadelmissa on lähes 90 prosenttia vähemmän sokeria kuin goji-marjoissa.

Quinoan ravitsemustrapeutti kehottaa vaihtamaan linsseihin ja kookosöljyn rapsiöljyyn, jossa on huomattavasti enemmän kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Englantilaisesta Daily Mail -lehdestä käännetyssä artikkelissa puhutaan rapsiöljystä, jota käytetään yleisesti Brittein saarilla.

Rapsiöljyynkin verrattuna laadukas kylmäpuristettu rypsiöljy on todellista superruokaa ja tutkitusti todella terveellistä. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on mm. omega-3-sarjan rasvahappoja, E-vitamiinia ja ubikinonia luonnollisessa muodossa.

Lue Iltalehden artikkeli tästä »

Pin It

Lähiruokaa

kategoriassa Blogi

Puintien alkaminen on itselle ehkä se todellinen merkki syksyn tulosta. Koko kesän kasvanut vilja on…

Punajuuri-vuohenjuustopizzaa uunista tai grillistä

kategoriassa Blogi

Punajuuri on ollut jo pidempään tosi suosittua. Myös pizzan päällä se on herkullista, kunhan vain…

Marjakauden smoothie

kategoriassa Blogi

Sain syntymäpäivälahjaksi tuliterän tehosekoittimen, ja olen sen jälkeen nauttinut aamiaiseksi erilaisia smoothie-variaatioita. Niihin kun voi…