header

Edulliset superruuat löytyvät lähikaupasta

Unohda erikoisuudet - kalliille superruuille löytyy helposti huomattavasti edullisemmat vastineet, kehottaa Iltalehden artikkeli.

Superruualle ei ole virallista määritelmää, joten mikä tahansa paljon ravintoaineita sisältävä ruoka on superruokaa. Meidän pitäisi suosia enemmän arkisia superruokia, niitä, jotka ovat helpommin saatavilla, tai ovat halvempia, toteaa ravintoterapeutti Nichola Whitehead.

Esimerkiksi Chia-siemenet voi vaihtaa seesaminsiemeniin, joissa on enemmän rautaa, kalsiumia ja B6-vitamiinia. Kuivatut gojimarjat kannattaa vaihtaa tuoreisiin tai pakastettuihin marjoihin, esimerkiksi vadelmiin. Kun valitsee suomalaisia vadelmia, niitä ei tarvitse myöskään kuumentaa ennen nauttimista. Whiteheadin mukaan vadelmissa on lähes 90 prosenttia vähemmän sokeria kuin goji-marjoissa.

Quinoan ravitsemustrapeutti kehottaa vaihtamaan linsseihin ja kookosöljyn rapsiöljyyn, jossa on huomattavasti enemmän kertatyydyttymättömiä rasvahappoja. Englantilaisesta Daily Mail -lehdestä käännetyssä artikkelissa puhutaan rapsiöljystä, jota käytetään yleisesti Brittein saarilla.

Rapsiöljyynkin verrattuna laadukas kylmäpuristettu rypsiöljy on todellista superruokaa ja tutkitusti todella terveellistä. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on mm. omega-3-sarjan rasvahappoja, E-vitamiinia ja ubikinonia luonnollisessa muodossa.

Lue Iltalehden artikkeli tästä »

Pin It

Pellillinen pizzaa erilaisilla täytteillä

kategoriassa Blogi

Kun olin lapsi, äitini valmisti usein ison pizzan uunipellillä. Kotitekoinen pizza iltapalana tuntui aina juhlahetkeltä,…

Mies Virginon takana - Timo Kämärillä on sata lasissa eläkeiässäkin

kategoriassa Ajankohtaista

Kankaisten öljykasvit Oy:n perustaja Timo Kämäri on uskomattoman hyväkuntoinen ja aktiivinen herrasmies. Hän käyttää kylmäpuristettua…

Rypsiöljy alentaa verisuonitukoksia ja tulehduksia aiheuttavaa fibrinogeeniä

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyn nauttiminen vähentää terveyttä rapauttavaa fibrinogeeniä elimistössä, osoittaa Tampereen ja Helsingin yliopistoissa tehty rasvahappotutkimus. Fibrinogeeni…