Ainekset:
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 dl tyrnimehua (saa hyvinvarustelluista ruokakaupoista)
½ tl kardemumman siemeniä
1 tl anista
2 rkl fariinisokeria tai hunajaa
½ tl punaista thai currytahnaa
1/2 tl suolaa
Murskaa kardemumman tai aniksen siemenet kevyesti. Kuumenna kasari ja paahda siemeniä varovasti kasarissa ilman öljyä. Nosta lämmöltä, lisää muut ainekset ja sekoita.
Nosta takaisin lämmölle ja hauduta viitisen minuuttia ja tarkista maku, lisää halutessasi makeutta ja aloita grillaaminen.
Vinkki! On myös hyvä marinadi. Kala marinoituu parissa tunnissa, samoin ohuet broileriviipaleet. Tyrnimarja antaa kastikkeelle hapokkuutta; marinointiaika on noin 2-4 tuntia tuotteesta riippuen.
Resepti: Kim Palhus