Ranskalainen sipulikeitto

ranskalainen sipulikeittoAinekset:
500 g keltasipulia
3 valkosipulin kynttä
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
3 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
(1 dl valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
2 palaa paahtoleipää + 3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
2 dl mustaleima emmental raastetta
tuoretta timjamia

Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla ja hauduta siinä sipulia muutama minuutti. Mausta ja sirota joukkoon vehnäjauhot, sekoita. Lisää neste ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kuumenna sekoitellen. Anna keiton hautua puolisen tuntia.

Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja ruskista kuutioita pannulla öljyssä. Kaada keitto uuninkestävään astiaan. Ripota keiton pinnalle leipäkuutiot ja juustoraaste. Kuumenna ruokaa uunissa 225 asteessa 15 min, niin että pinta saa kauniin värin. Ripota pinnalle tuoretta timjamia ennen tarjoilua.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It