header

Lohikeitto tyrnimehulla aateloituna

KalakeittoAinekset:
4-5:lle hengelle
500 g lohta (nahaton, ruodoton filee)
150 g sipulia kuutioituna
150 g purjoa ohuina suikaleina (vihreätä osaa)
1/2 (noin 600 g) kiinankaalia
100 g herneitä (pakaste)
4 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä kuullottamiseen
1 Knorr Fond "du chef" kala-annosfondi
3/4 tl jauhettua mustapippuria
3/4 tl hienoa merisuolaa
3/4 dl tyrnimehua (100%, makeuttamaton)
1,1 l vettä

Viimeistelyyn: ranskankermaa ja tilliä

Poista kiinankaalista kanta. Leikkaa se pitkittäin kahtia. Leikkaa vielä puolikkaat pitkittäin puoliksi. Leikkaa kiinankaali ohuiksi, lyhyiksi suikaleiksi.

Leikkaa lohi suikaleiksi. Kuumenna Virgino-rypsiöljy ja kuullota sipulia noin 4 minuuttia. Lisää purjo ja jatka kuullottamista noin 4 minuuttia. Lisää kiinankaalit 3:ssa erässä, kääntele noin 5 minuuttia. Lisää fondi, pippuri, suola, mehu sekä vesi.

Keitä hiljalleen kannen alla noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kala ja hieman sulaneet herneet. Keitä hetki, kunnes kalat ovat kypsiä. Tarkista maku. Jaa keitto lautasille. Viimeistele annokset nokareella ranskankermaa. Lisää kruunuksi tuoretta tilliä.

Vinkki! Tarjoa keitto paahdetun tumman leivän kera. Levittele leivälle tyrnimehulla terästettyä Virgino-rypsiöljyä.

paahdettua tummaa leipää
2 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl tyrnimehua (100%, makeuttamaton)
ripaus suolaa

Sekoita Virgino-rypsiöljy ja tyrnimehu. Mausta ripauksella suolaa ja nosta "levite" jääkaappiin makuuntumaan.

Resepti: Anne Kiuru

Pin It