Ainekset:
1 kpl (noin 750 g) kukkakaali
1 sipuli
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 l vettä
1,5 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 dl kermaa
150 g mustaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
100 g pekonia
tuoretta persiljaa tai muita yrttejä maun mukaan
Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Lohko kukkakaali.
Kuori ja silppua sipuli. Hauduta sipulisilppua öljyssä kattilan pohjalla keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kukkakaali, vesi ja mausteet.
Keitä kukkakaalilohkot kypsiksi (noin 30 min). Soseuta keitto kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja paloittele joukkoon Koskenlaskija. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto uudelleen sauvasekoittimella.
Kuutio pekoni ja paista rapeaksi. Koristele keitto pekonikuutioilla ja silputulla persiljalla.
Resepti: Aira Kuvaja