Ainekset:
1 iso bataatti
4 isoa rosamunda-perunaa
vettä
1 kasvisliemikuutio
1 - 2 tl merisuolaa
1 tlk kookosmaitoa
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl currya
1 tl provencen yrttiseosta tai muita kuivattuja yrttejä
tuoretta basilikaa
Kuori ja kuutioi kasvikset. Yleensä uuniperunana käytetty rosamunda sopii erinomaisesti sosekeittoonkin, sillä isot perunat on helppo kuoria, ja lajike on hyvin soseutuva.
Kaada juureskuutiot kattilaan ja lisää vettä niin että ne juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, soseuta sauvasekoittimella suoraan kattilassa, lisää muuta aineet ja kiehauta uudelleen.
Tarkista maku ja tarjoile keitto vaikkapa makoisien kuitusämpylöiden kanssa (ohje löytyy Virginon reseptien joukosta).