Ainekset:
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
1 sipuli
3 tlk valkopapuja (suolaliemeen säilöttyjä)
1 l vettä
2 kasvis- tai yrttiliemikuutiota
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 tl savupaprikajauhetta
tuoretta rosmariinia
öljyä keiton pintaan
Kuori ja silppua sipuli. Hauduta sitä muutama minuutti kattilan pohjalla kuumassa öljyssä samalla sekoitellen.
Valuta ja huuhtele valkopavut siivilässä. Lisää kattilaan vesi, valkopavut, hunaja, murennetut liemikuutiot ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku. Annostele lautasille, valuta keitolle öljyä kauniiksi kuvioksi ja koristele rosmariinin oksilla.
Resepti: Aira Kuvaja