Ainekset:
2 dl kuivattuja herkkutatteja
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1/4 tl mustapippuria
4 dl kuohukermaa
ripaus kuivattua tai tuoretta timjamia
Liota sieniä noin tunnin ajan ennen keiton valmistamista.
Kuori ja silppua sipuli, hauduta sitä hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää valutetut sienet ja hauduta pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen, kuumenna hetki mutta älä paista jauhoja. Lisää liotusvesi vähän kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää liemikuutio murusina ja sekoita, kunnes se on liuennut.
Anna keiton kiehua hiljaisella lämmöllä 10 min. Lisää kerma ja mausteet, kuumenna ja tarjoa heti.
Resepti: Aira Kuvaja