Ainekset:
(gluteeniton, laktoositon, vegaaninen)
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä (tai Virginon Valkosipuli- tai Chiliöljyä)
1,5 rkl jauhettua kurkumaa
3 – 4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1/3 tl rouhittua mustapippuria
2 tl chilihiutaleita
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
200 g keräkaalia ohuina suikaleina
150 g varsiselleriä
2 laakerinlehteä
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
100 g siitakesieniä tai tuoreita herkkusieniä
1 tlk (noin 200 g) suolaliemeen säilöttyjä valkoisia papuja
100 g riisinuudeleita
tuoretta korianteria
Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kuivia mausteita ja sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi.
Lisää ohueksi suikaloitu kaali, murenna joukkoon kasvisliemikuutiot ja lisää laakerinlehdet. Keitä 10 minuuttia.
Lisää paloiteltu varsiselleri ja viipaloidut sienet, keitä vielä 5 minuuttia.
Kuori ja raasta inkivääri keittoon. Valuta tölkkipavut ja lisää keittoon.
Siirrä kattila liedeltä ja pätki riisinuudelit keiton joukkoon, sekoita. Ripota keiton pinnalle reilusti tuoretta korianteria.
Resepti: Aira Kuvaja