Ainekset:
1 pakastekana tai -broileri
kattilaan vettä niin paljon, että kana peittyy
10 perunaa
2 omenaa
1 sipuli
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 tl merisuolaa
1 rkl currya
1 tl sitruunapippuria
4 dl kermaa
tuoretta persiljaa
Anna kanan tai broilerin sulaa jääkaapissa vuorokausi.
Laita se kattilaan ja lisää vettä, niin että lintu peittyy kunnolla. Kiehauta ja lusikoi vaahto pois. Keittele hiljalleen kannen alla; broilerille riittää kolmisen tuntia, kanaa voi keitellä pidempäänkin. Poista kypsä lintu kattilasta.
Kuori liemeen perunat ja keitä lähes kypsiksi (vartin verran). Irrota sillä aikaa kanan lihat luista. Paloittele liha kuutioiksi ja lisää takaisin keittoon. Lisää kuutioidut omenat ja keitä vielä pari minuuttia.
Kuori ja silppua sipuli, hauduta kypsäksi öljyssä curryn kanssa. Lisää seos keittoon sekä kerma, suola ja sitruunapippuri. Tarkista maku, lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa.
Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa kotitekoisen, tuoreen leivän tai sämpylöiden kanssa!
Resepti: Aira Kuvaja