Porkkana-vuohenjuustososekeitto

porkkanavuohenjuustokeittoAinekset:
350 g porkkanoita
150 g keltajuurta
8 - 10 dl mietoa kasvislientä tai vettä
2 sipulia
2 - 3 rkl Virgino-rypsiöljyä
150 - 200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl ruokakermaa
valkopippuria
1 - 2 tl kirveliä
suolaa
keiton pinnalle hienonnettua persiljaa

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne ison kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kattilaan kasvisliemi tai vesi ja kiehauta.

Kuori ja paloittele juurekset pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa. Lisää myös kerma. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää vettä tai kermaa. Kuumenna keitto ja mausta. Ripota keiton pinnalle persiljaa.

Resepti: Sari Nieminen

Pin It