Mausteinen äyriäiskeitto

ayriaiskeitto2Ainekset:
200 g kuorettomia sinisimpukoita (säilyke)
2 porkkanaa
1 purjosipulin valkoinen osa
3 salottisipulia
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyö
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa
tuoretta timjamia
100 g jättikatkaravun pyrstöjä

Kuori ja puhdista porkkanat, purjo ja salottisipulit. Leikkaa porkkana ohuiksi suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Hienonna salottisipulit.

Kuullota kasviksia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää valkoviini ja vesi. Kiehauta ja murenna joukkoon kalaliemikuutio. Lisää valutetut simpukat ja kerma ja anna kiehua hetki kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sulata jättikatkaravun pyrstöt siivilässä kuuman, juoksevan veden alla. Annostele keitto lautasille ja koristele jättikatkaravun pyrstöillä ja tuoreella timjamilla.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It