Paahdettu porkkana-kukkakaalikeitto basilikaöljyllä

porkkana sosekeitto(2 annosta) 
Ainekset: 
1 kukkakaali (n. 400 g) 
4 porkkanaa (n. 400 g) 
1 iso sipuli 
4 rkl Virgino Valkosipuliöljyä 
5 dl vettä 
1 kasvisfondi 
½ tl suolaa 
2 tl kuivattua rakuunaa 
mustapippuria myllystä 
1 dl ruokakermaa tai kaurakermaa 

Yrttiöljy:
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tuore basilikapuska
½ tl suolaa
1 rkl sitruunanmehua

Pilko juurekset pellille, puolita sipuli ja lisää se myös pellille.

Lisää öljyä päälle ja paahda 225 asteessa 30 minuuttia, tai niin kauan, kunnes ne ovat kypsiä.

Kaada juurekset kattilaan ja lisää vesi sekä kasvisfondi. Keitä noin 10 minuuttia ja soseuta keitto. Lisää mausteet sekä kerma. Kuumenna.

Valmista yrttiöljy, lisää korkeaan astiaan öljy ja basilika. Soseuta ja lisää sitruunanmehu sekä suola.

Tarjoile keitto yrttiöljyn kera.

Pin It