header

Parsasosekeitto

kevainen parsasosekeittoAinekset:
1 nippu vihreitä parsoja (400g)
1 sipuli
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ dl persiljaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sokeria
¼ tl mustapippuria
5 dl kasvislientä
2 dl ranskankermaa

Poista parsoista puumaiset varsien alaosat ja kuori varret ohuelti. Leikkaa parsat neljään osaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia hetken aikaa. Lisää parsapalat ja kuumenna miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.

Hienonna persilja. Raasta sitruunasta kuoriraastetta. Lisää nämä kattilaan ja puserra joukkoon sitruunanmehu. Mausta sokerilla ja pippurilla. Kaada kattilaan puolet kasvisliemestä. Anna ruoan porista hiljakseen kannen alla 10 – 15 minuuttia.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää loppu kasvisliemi ja ranskankerma. Sekoita ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Tarjoa keiton lisänä yrttiöljyä.

Resepti: Pirjo Toikkanen

Pin It