header

Mausteinen kala-äyriäiskeitto

ayriaiskeittoAinekset:
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 tl currya
8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 porkkanaa
7 perunaa
½ tl kuivattua timjamia
1/3 tl rouhittua mustapippuria
300 g lohisuikaleita
200 g katkaravunpyrstöjä (säilyke)
1 tl suolaa
3 dl kermaa
½ sitruunan mehu
25 g voita
tuoretta tilliä, rosmariinia ja timjamia

Kuumenna öljyä kattilan pohjalla, lisää curry ja sekoittele hetki. Lisää vesi, murennettu kalaliemikuutio ja lanteiksi leikatut porkkanat.

Kun vesi alkaa kiehua, lisää kuoritut ja lohkotut perunat. Keitä 15 min. Kun kasvikset ovat melko pehmeitä, lisää lohisuikaleet tai -kuutiot ja keitä vielä 5 min. Varmista haarukalla, että kasvikset ovat pehmenneet.

Valuta katkaravut ja lisää mausteiden ja kerman kanssa keittoon. Kuumenna varovasti. Ota kattila liedeltä ja lisää sitruunamehu sekä voi. Kun voi on sulanut, silppua pinnalle tuoreita yrttejä.

Vinkki: tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää. Katso kauraleivän ohje tästä >>

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It