Ainekset:
2 tähtianista
2 neilikkaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1,5 l kasvislientä
4 cm:n pala inkivääriä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
1 rkl itämaista kalakastiketta
3 rkl kuivaa sherryä
2 tl ruskeaa sokeria
300 g naudan ulkofileetä
200 g riisi- tai vehnänuudeleita
2 kevätsipulia
tuoretta korianteria ja minttua
tuoreita ituja
1 tuore chili
1 limen mehu
Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, leikkaa porkkanat isoiksi tangoiksi. Freesaa kasviksia hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää ja kuumenna liemi, lisää mausteet, kalaliemi ja sherry. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Mausta liemi lopuksi limen mehulla.
Kypsennä nuudelit erikseen pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa naudanfilee hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä viipaleet nopeasti paistinpannulla pienessä öljytilkassa ja mausta suolalla.
Pane kuumat nuudelit keittokuppien pohjalle, kauho päälle kuuma liemi. Lisää pinnalle lihaviipaleet, silputtua kevätsipulia, ituja, chiliviipaleita ja yrttejä. Rouhi päälle vielä mustapippuria ja tarjoa heti.
Resepti: Aira Kuvaja