Ainekset:
600 g hirven keittolihaa
2 l lihalientä
2 tl suolaa
maustepippureita
2 laakerinlehteä
6 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
pala selleriä
3 sipulia
3 rkl maustamatonta Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
(1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta rosmariinia)
Pane lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.
Lisää mausteet ja anna hautua parin tunnin ajan.
Kuutioi sillä aikaa kuoritut juurekset ja lohko sipulit. Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan.
Lisää juurekset, sipulit, lihapalat sekä öljy ja keitä noin puoli tuntia. Tarkista maku. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto ruisleivän tai saaristoleivän kanssa.
Resepti: Aira Kuvaja