(4 annosta)
Ainekset:
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
3 rkl Virgino-rypsiöljyä
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl kokonaisia maustepippureita
1 laakerinlehti
500 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
½ sitruunan mehu
4 rkl tuoretta tilliä silputtuna
Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä kattilan pohjalla.
Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mausteet ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 10 minuuttia.
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää keittoon kala, kerma ja suola.
Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta kermainen lohikeitto vielä sitruunalla ja tillillä. Tarjoa saaristolaisleivän kera.