Thaimaalainen kookos-kukkakaalikeitto

kukkakaalikeittoAinekset:
2 kukkakaalia
½ sipuli
2 valkosipulin kynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 l kasvislientä (kuutiosta)
1 limen mehu
2 dl kookosmaitoa
3 rkl Virgino Chiliöljyä (tai Valkosipuliöljyä / maustamatonta Virgino-öljyä)
1 rkl vihreää currytahnaa
3 rkl maapähkinävoita (sileää)
1 tl chilirouhetta
1 tl kuminaa
1 tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
päälle: suolapähkinöitä, tuoretta korianteria

Huuhdo kukkakaalit ja leikkaa nuput irti. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

Keitä kasvikset pehmeiksi ja soseuta liemessä sauvasekoittimella.

Lisää muut aineet, sekoita hyvin ja kuumenna keitto.

Koristele paahdetuilla, suolatuilla pähkinöillä ja tuoreella korianterilla.

Resepti on hunajaa lukuun ottamatta vegaaninen, ja hunajan voikin halutessaan korvata ruskealla ruokosokerilla.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It