Ainekset:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,6 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
½ tl vaniljauutetta
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1,5 rkl korppujauhoja
6 aprikoosia
2 dl mustikoita
päälle 1 rkl sokeria
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa.
Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kevyesti vatkaten öljy, jogurtti ja vaniljauute.
Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi liikoja vatkaamatta.
Voitele irtopohjavuoka öljyllä ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa puoli tuntia.
Halkaise sillä aikaa aprikoosit ja poista kivet. Levitä aprikoosit ja mustikat kakulle ja paista vielä toiset puoli tuntia.
Ripota kakun pintaan sokeria. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan reunan irrottamista.
Resepti: Aira Kuvaja