(9 isoa muffinssia)
Ainekset:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl venhäjauhoa
2 tl laivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
150 g ranskankermaa
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Päälle:
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
mustikoita
1 sitruunan raastettu kuori
isoja muffinssivuokia
Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Lisää taikinaan ranskankerma, öljy ja mustikat. Sekoita kevyesti.
Mikäli sinulla on käytössä muffinssipelti, lisää vuuat pellille. Lisää taikina muffinssivuokiin. Isoja muffinsseja tulee noin 9 kpl.
Paista 175 asteessa noin 25 minuutia. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka ja sokeri. Raasta sitruunankuorta joukkoon. Säästä hiukan kuorta koristeluun. Pursota kerma-seosta muffinssien päälle. Koristele mustikoilla sekä raasta vielä päälle sitruunankuorta.
Resepti: Ruokamiellellä blogin Mari
Tutustu Marin blogin tästä >>