Persikka-keikauskakku

persikkakakkuSAinekset:
4,5 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
1/3 tl aitoa vaniljaa
2 dl persikka- tai aprikoosisosetta
2 kananmunaa
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä

Vuuan pohjalle:
½ dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl fariinisokeria
1 säilyketölkki viipaloituja persikoita

Sulata margariini tai voi. Levitä tämä vuoan reunoille ja pohjalle. Ripottele pohjalle fariinisokeri sekä asettele persikkaviipaleet vuoan pohjalle.

Sekoita kuivat aineet keskenään sekä toisessa kulhossa munat ja öljy. Yhdistä seokset ja sekoita kevyesti sekaisin.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40 - 50 min riippuen vuoan halkaisijasta. Kapea ja korkeampi kakku paistuu 50 minuutissa, mutta laakeampi ja ohuempi kakku paistuu nopeammin.

Nauti lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Pin It