2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl Virgino-rypsiöljyä
3 dl porkkanaraastetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vuoan koolla ei väliä, noin 24 cm). Paista 150 asteessa noin 50 minuuttia.
Täyte:
250 g rahkaa
500g maustamatonta tuorejuustoa (esim. mascarpone)
2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
½ dl sitruunamehua
4 kpl liivatelehtiä
½ dl kinuskikastiketta
Murustele jäähtynyt porkkanakakku irtopohjavuoan pohjalle (24 cm). Painele muruset tiiviiksi pohjaksi (huom. jätä halutessasi 2 dl kakun päälle laitettavaksi).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää kerman joukkoon rahka-tuorejuustoseos.
Kuumenna ½ dl sitruunamehua kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Anna sitruunanmehu-liivateseoksen jäähtyä hetki. Kaada sitten ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon kokoa ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte porkkanakakkupohjan päälle ja jätä hyytymään yön yli (väh. 4 tuntia).
Päälle:
2 omenaa
1 rkl Virgino rypsiöljyä
½ dl sokeria
ripaus kanelia
kinuskikastiketta
Kuori ja kuutioi omenat. Lisää öljy paistinpannulle ja paistele omenakuutiot miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää lopuksi kaneli ja sokeri. Koristele kakku lopuilla porkkanakakkumuruilla ja omenakuutioilla. Laita halutessasi vielä kinuskiraidat kakun päälle.
Resepti: Sokerilla-bloggaaja Elina Brodkin