Rahkatäytteinen marenkikakku

mansikka marenkikakku MAinekset:
2 marenkikakkupohjaa
200 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl mansikkahilloa
1 l mansikoita
mintun lehtiä

Marenki (2 kakkupohjaa, halkaisija 24 cm):
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset - ole tarkkana, ettei joukkoon pääse keltuaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri.

Käytä kahta peltiä ja paista pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Saat samankokoiset pohjat, kun piirrät paperiin ympyrät käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa. Sivele leivinpaperille ohuelti Virgino-rypsiöljyä. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille.

Kiertoilmauunissa sopiva uuninlämpö on 80 astetta ja paistoaika 2,5 tuntia. Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 t 45 min - 2 t. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Valmista rahkatäyte. Sekoita rahka kulhossa tasaiseksi ja lisää öljy, sokeri ja vaniljasokeri. Mansikkakakkuun voit halutessasi kokeilla myös Virginon Rosmariiniöljyä! Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti rahkaan.

Kokoa kakku: levitä hillo alemmalle marenkilevylle. Viipaloi osa mansikoista ja laita hillon päälle. Lisää puolet rahkaseoksesta. Laita toinen marenkilevy kanneksi, levitä sille loput rahkasta ja koristele mansikoilla sekä mintulla. Tarjoa heti.

Vinkki! Mansikoiden sijaan marenkikakkuun sopivat kaikki tuoreet marjat ja hedelmät.

Pin It