Ainekset:
200 g taateleita
2 dl vettä
2 dl Virgino Rosmariiniöljy tai maustamatonta Virginoa ja 1 tl rosmariini rouhetta
150 g Creme Fraiche
2 kananmunaa
1 ½ dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Keitä taateleita vedessä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta taatelit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon Virgino Rosmariiniöljy. Mikäli käytät maustamatonta Virgino rypsiöljyä, lisää 1 tl kuivatettua rosmariinia taateleiden keittoveteen. Lisää myös creme fraiche, sekoita tasaiseksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahdon joukkoon kuiva-aineseos sekä taateliseos.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia.
Rosmariinin maku on hento, mutta tuo mukavaa jouluista lisämakua kakkuun.