Mausteinen taatelikakku

Taatelikakku.1Ainekset: 
200 g taateleita 
2 dl vettä 
2 dl Virgino Rosmariiniöljy tai maustamatonta Virginoa ja 1 tl rosmariini rouhetta
150 g Creme Fraiche 
2 kananmunaa 
1 ½ dl fariinisokeria 
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl ruokasoodaa 
2 tl kanelia 
1 tl neilikkaa 
1 tl inkivääriä 
1 tl kardemummaa 

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Keitä taateleita vedessä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta taatelit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon Virgino Rosmariiniöljy. Mikäli käytät maustamatonta Virgino rypsiöljyä, lisää 1 tl kuivatettua rosmariinia taateleiden keittoveteen. Lisää myös creme fraiche, sekoita tasaiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahdon joukkoon kuiva-aineseos sekä taateliseos.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia.

Rosmariinin maku on hento, mutta tuo mukavaa jouluista lisämakua kakkuun.

Pin It