Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl tahinia
1 kananmuna
100 g rusinoita
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita öljy ja tahini keskenään tasaiseksi seokseksi ja lisää kananmunan kanssa taikinaan. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian murenevalta, lisää tilkka vettä.
Muotoile taikinasta pötkö ja kääri se leivinpaperiin. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään tunniksi. Leikkaa pötköstä viipaleita ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti leviämisvaraa, keksit kannattaa paistaa useammassa erässä.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Vedä valmiit pikkuleivät leivinpapereineen jäähtymään pöytätasolle. Säilö ilmatiiviisti purkkiin tai rasiaan.
Resepti: Aira Kuvaja