Mehevät suklaamuffinssit

suklaamuffiniAinekset: 
3,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta 
1,5 tl leivinjauhetta 
0,5 tl ruokasoodaa 
¼ tl suolaa 
1 dl fariinisokeria 
2 dl maitoa 
1 dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 
200 g ranskankermaa 

Päälle:
4 dl vispikermaa
2 tl kaakaojauhetta
4 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Nomparelleja tai muita kakunkoristeita tai rakeita

Sekoita kulhossa kaikki kuivat ainekset hyvin sekaisin.

Sekoita toisessa astiassa sekaisin maito, ranskankerma ja öljy.

Yhdistä kosteat ainekset kuiviin. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

Lisää muffinssivuuat muffinssipeltiin. Mikäli sinulla ei ole muffinssipeltiä, täytä muffinssivuuat vain osittain (1/3 muffinssivuuan korkeudesta) ja tee useampi muffinssi (n. 16 pientä muffinssia), ettei taikina leviä vuuasta pellille.

Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia riippuen vuokien koosta. Voit kokeilla hammastikulla kypsyyttä. Kun taikina ei tartu tikkuun, on muffinssit kypsiä.

Anna muffinssien jäähtyä.

Vispaa kerma ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokerit. Pursota kermaa muffinssien päälle. Koristele nomparelleilla tai muilla koristeilla.

Pin It