Gluteeniton mantelikakku

mantelikakkuAinekset:
400 g jauhettua mantelia
5 kananmunaa
1 sitruunan mehu
200 g sokeria
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki haarukalla. Sekoita joukkoon haarukan, lusikan tai puuhaarukan avulla jauhettu manteli, sitruunamehu, öljy ja sokeri.

Halutessasi voit korvata osan sokerista hunajalla ja maustaa kakun sitruunamehun sijaan vaniljajauheella tai vaniljasokerilla.

Öljyä matala kakku- tai piirakkavuoka ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla ensin 175 asteessa 25 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja jatka paistamista vielä 35 minuuttia.

Varmista että kakku on kypsä myös vuoan keskeltä. Anna jäähtyä vuoassa. Tarjoa teen kera sellaisenaan tai esimerkiksi turkkilaisen jogurtin ja tuoreiden mansikoiden kera.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It