Ainekset:
(maidoton ohje)
5 dl mantelimaitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
50 g tuorehiivaa
noin 1,5 l vehnäjauhoja
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää munat, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja. Lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen öljy.
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista ja leipurin kädestä. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Leivo taikinasta pyöreitä pullia leivinpaperille ja peitä ne leivinliinalla. Anna kohota.
Voitele ennen paistamista kevyesti vatkatulla kananmunalla ja koristele mantelilastuilla. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Raikas rahkatäyte laskiaispullille: 100 g rasvatonta maitorahkaa, 1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä, 1 rkl sokeria, 1 tl aitoa vaniljaa, 1 dl vaahdoksi vatkattua kermaa. Sekoita ainekset tasaiseksi, lisää kermavaahto viimeksi varovasti sekoittaen. Täytä jäähtyneet pullat luomuhillolla tai valkoisella marsipaanilla sekä rahkatäytteellä.
Vinkki! Jos tarjoat maidottomia pullia, laita väliin pelkkää hilloa.