Ainekset:
50 g hiivaa
5 dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
1,5 dl kylmäpuristettua Virginoa
Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun kananmunaa ja päälle raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon/veteen. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi rypsiöljy.
Anna taikinan kohota liinan alla. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
Levitä kaulitulle taikinalle pehmeä voita. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
Kääri taikinalevyt rulliksi. Leikkaa saksilla viillot rullaan parin sentin välein, niin että taikinaa ei kuitenkaan leikata aivan katki asti. Sitten asettele syntyneet viillot vuorotelleen toisille puolille.
Nostata pitkot vedottomassa paikassa noin kaksinkertaisiksi. Voitele kohonneet pitkot munalla ja ripota pinnalle raesokeria.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, niin että pitkojen pinta on kauniin ruskea.