Ainekset:
Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 ml Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Puolukkasose:
100 g puolukkasosetta
2 rkl tomusokeria
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2,5 dl vaahtoutuva vaniljakastike
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
200g 86% tummaa suklaata
ripaus kanelia
30 g marenkia murskattuna
Pinnalle:
30 g marenkia murskattuna
100g pakastekarpaloita tai puolukoita
kinuskikastiketta
Hienonna Dominot tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon öljy. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (ø 23-24cm).
Mausta puolukkasose tomusokerilla. Lusikoi puolukkasose keksipohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen täytteen sekoittamisen ajaksi.
Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja viimeisenä sulatettu jäähtynyt suklaa. Mausta kanelilla. Kääntele täytteen joukkoon karpalot tai puolukat sekä marenkimurska.
Kaada täyte keksipohjan ja puolukkasoseen päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Jäähdytä pakkasessa yön yli. Koristele pinta marenkimurskalla sekä karpaloilla. Viimeistele kinuskikastikkeella.
Resepti: Eevamari Rauhamäki