Bataattikakku kinuskikastikkeella

bataattikinuskikakkuAinekset: 
3 ½ dl vehnäjauhoja 
1 tl soodaa 
1 tl leivinjauhetta 
2 tl kanelia 
1 tl inkiväärijauhetta 
2 dl sokeria 
3 munaa 
1,5 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä 
2 dl bataattisosetta (joko valmis tai itse tehty kypsästä bataatista) 

Päälle:
valmista kinuskikastiketta
pähkinärouhetta

Jauhota kakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa munat, öljy ja bataattisose. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 - 45 minuuttia. Älä paista liikaa, ettei kakku kuivu. Koeta 35 minuutin kohdalla kakkua hammastikulla, jos taikina tarttuu tikkuun, jatka paistoa vielä.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten.

Voit tehdä kakun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Kaada kakun päälle kinuskikastiketta ja lisää pähkinärouhetta kuitenkin juuri ennen tarjoilua.

Pin It