header

Hampurilaispelti

hampurilaispeltiAinekset:
400 g (1 ps) bataattiranskalaisia (pakaste)
400 g jauhelihaa tai valmiita jauhelihapihvejä
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
(suolaa, pippuria)
4 hampurilaissämpylää
2 isoa pihvitomaattia
1 dl maustekurkkuviipaleita
1 sipuli
tarjolle: majoneesia, joka on maustettu Virgino Chiliöljyllä tai chilirouheella

Muotoile jauheliha pihveiksi, paista pihvit öljyssä molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit myös käyttää valmiita jauhelihapihvejä.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä bataattiranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin alatasolla 15 minuuttia.

Lisää kypsät jauhelihapihvit ja hampurilaissämpylät, levitä ne tasaisesti pellille. Valuta sämpylänpuolikkaiden, bataattiranskalaisten ja pihvien päälle tasaisesti öljyä. Kuumenna uunissa vielä 5 minuuttia, tarkkaile etteivät leivät pala.

Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi sekä viipaloi tomaatit. Asettele kurkkuviipaleet, tomaattiviipaleet ja sipulirenkaat kauniisti pellille ja tarjoa heti chilimajoneesin kera.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It