Ainekset:
500 g perattuja silakoita
suolaa
400 g (1 tlk) hyvää tomaattimurskaa
1 pieni sipuli
1 kynsi valkosipulia
3 rkl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy
1 tl paprikajauhetta
1 tl punaviinietikka
mustapippuria myllystä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
tuoretta yrttiä päälle (esim. tuore oregano ja basilika)
Hiero silakkafileiden päälle vähän suolaa ja anna maustua jääkaapissa uunivuoassa, sillä aikaa, kun valmistat tomaattikastikkeen.
Kuullota sipuleita Virgino -öljyssä, johon on lisätty paprikajauhe. Lisää punaviinietikka ja annan kiehahtaa. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet. Anna kiehahtaa.
Kaada kastike silakoiden päälle ja hauduta uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Vinkki! Nämä tomaattiset silakat maistuvat perunoiden kera, tai ihan kylmänäkin leivän päällä.