Ainekset:
2 nippua kesäporkkanoita
2 uutta sipulia varsineen
tuoretta timjamia
1/3 tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Valkosipuliöljyä
200 g fetajuustoa (pala)
Leikkaa porkkanoiden varret pois ja huuhtele porkkanat. Suikaloi. Voitele uunivuoka öljyllä, laita porkkanaviipaleet vuokaan, valuta niille loput öljystä ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50 minuuttia.
Mausta porkkanat suolalla, sokerilla ja muskottipähkinällä. Huuhtele ja viipaloi sipulit varsineen, ripota porkkanoiden päälle. Lisää lopuksi murennettu feta.
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Vinkki: sipulin tilalla voit maun mukaan käyttää esimerkiksi kukkakaalia.