Sinihomejuustopastaa ja lohta

pasta ja lohiSinihomejuustopasta:
250 g nauhapastaa (tagliatelle)
2½ dl ruokakermaa
250 g sinihomejuustoa (esim. Castello Blue)
1 rkl vehnäjauhoja
250 g kirsikkatomaatteja
4 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä
rucolaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.

Kuumenna ruokakerma kattilassa. Murenna joukkoon sinihomejuusto. Sekoita vehnäjauhot pieneen määrään vettä ja lisää kattilaan. Kuumenna noin 3 minuuttia.

Lisää kirsikkatomaatit uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle öljyä. Paista uunissa 5-7 minuuttia. Sekoita pasta juustokastikkeen ja kirsikkatomaattien kanssa.

Lisäksi:
4 lohimedaljonkia
sitruunamehua
Virgino-rypsiöljyä tai Valkosipuliöljyä
suolaa ja pippuria

Nosta medaljongit öljyllä voideltuun uunivuokaan. Puserra päälle vähän sitruunamehua ja valuta pinnalle loput öljystä. Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla.

Kypsennä medaljonkeja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Lohimedaljongit voi myös grillata.

Kokoa annokset laittamalla syvälle lautaselle pastaa ja kirsikkatomaatteja, päälle lohimedaljonki. Koristele annokset rucolalla.

Pin It