Ainekset:
1 – 2 fenkolia
4 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
mustapippuria myllystä
sipuli
1 tlk kirsikkatomaatteja
½ dl kermaa
1/2 sitruunan mehu
½ dl pinjansiemeniä
tuoretta lehtipersiljaa
3 rkl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla ja jauha ne tehosekoittimessa tms. Kuori ja lohko sipuli ja fenkoli. Paahda pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit ja ½ dl vettä sekä sitruunamehu. Anna muhia pienellä lämmöllä ½ - 1 tuntia.
Hienonna seos tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää jauhetut pinjansiemenet, kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Tarjoa keitetyn täysjyväpastan kera, koristele silputulla lehtipersiljalla.
Resepti: Aira Kuvaja