header

Juusto-kinkkukohokas

JuustokinkkukohokasAinekset:
2 rkl Virginoa
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1,5 dl pieniä savukinkkukuutioita
0,5 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
0,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
1-2 tl kirveliä
4 kpl kananmunaa
vuoan voiteluun Virginoa

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauhot. Lisää maito jauho-öljyseokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Lisää juustoraaste ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Erota keltuaiset valkuaisista ja lisää ne yksitellen vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen. Sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä valkuaisvaahto muihin aineksiin varovasti nostellen. Kaada kuohkea kohokastaikina rypsiöljyllä voideltuun korkeareunaiseen uunivuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteen lämmössä 40-50 minuuttia.

Vältä uunin avaamista etenkin paistamisen alkuvaiheessa. Tarjoa heti lämpimänä.

Resepti: Kaija Nieminen

Pin It