(7-8 pihviä)
Ainekset:
1 pieni sipuli tai ½ isosta
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy paistamiseen
1 tlk kypsiä mustapapuja
2 kananmunaa
¾ dl kesäkurpitsaa raastettuna ja valutettuna (n. ½ pienestä kesäkurpitsasta)
1 pieni porkkana raastettuna
½ tl kuivattu korianteri
½ tl kuivattu juustokumina
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl paprikajauhetta
4 rkl kauraleseitä
1 ½ dl korppujauhoja
150 g aitoa fetajuustoa
Jogurttikastike:
150 g turkkilaista jogurttia
1 kynsi valkosipulia
1 tl sinappia
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta oreganoa
Pilko sipuli ja kuullota sitä Virgino kylmäpuristetussa rypsiöljyssä. Siirrä sipulit isoon kulhoon. Lisää mausteet ja valutetut mustapavut. Survo sauvasekottimella pavut hieman pienemmiksi. Lisää munat ja mausteet. Sekoita seos tasaiseksi ja lisää korppujauhot sekä leseet.
Raasta kesäkurpitsa ja siirrä raaste siivilään. Painele siivilää vasten niin että neste valuu pois.
Raasta porkkana ja lisää molemmat raasteet pihvitaikinan joukkoon.
Murenna fetajuusto pieneksi ja lisää myös tämä.
Paista reilussa öljyssä pannulla. Aloita kovalla lämmöllä ja vähennä sitten lämpöä niin, että sisuskin pääsee kypsymään. Käännä ja paista myös toinen puoli.
Valmista kastike: Kuori valkosipulikynsi ja purista se jogurtin joukkoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita.
Tarjoile pihvit riisin ja kastikkeen kera. Voit myös tehdä pihveistä ja kastikkeesta kasvishampurilaisia.