Sitruuna-rosmariinibroileri risoton kera

reseptit_paaruoat_rosmariinibroileriAinekset:
4 kpl broilerin fileepihvejä
suolaa, mustapippuria
1/2 dl sitruunan mehu
1/2 dl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
(tuoretta tai kuivattua rosmariinia, mikäli käytät maustamatonta Virginoa)

Ota fileepihvit huoneenlämpöön tuntia ennen ruoanvalmistusta. Mausta kevyesti sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja öljyllä. Paista pihvejä öljyssä keskilämmöllä 7–8 minuuttia molemmin puolin.

Risotto:
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1–2 kanaliemikuutiota
4 kierrosta mustapippuria myllystä
1/2 dl parmesaaniraastetta
1 tl kuivattua Provencen yrttiseosta

Kuullota öljyssä silputut sipulit ja risottoriisi. Kuumenna vesi ja kanaliemikuutiot toisessa kattilassa. Lisää kuumaa nestettä risoton joukkoon vähitellen ja sekoita. Lisää seuraava 1/2–1 dl erä lientä aina, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin.

Kypsennä risottoa miedolla lämmöllä. Kun kaikki neste on lisätty ja imeytynyt, risotto on valmista. Mausta parmesaanilla, mustapippurilla ja Provencen yrteillä, tarjoa broilerin kera.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It