Linssipata

linssipatAinekset:
1 prk (n. 3 dl) kypsiä punaisia linssejä
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
1 tl currya
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl vettä
1 tlk (250 g) tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutiota
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl cayennepippuria
1 tl juustokuminaa
1-2 porkkanaa raastettuna
tuoretta korianteria
halutessa suolaa

Kuori ja silppua sipulit ja paista niitä öljyssä kattilan pohjalla curryn kanssa.

Lisää linssit, vesi, tomaattimurska, kasvisliemikuutio, mausteet japorkkanaraaste. Kuumenna ja kiehauta.

Pienennä sitten lämpöä ja hauduta kannen alla 15 minuuttia. Sekoita ja lisää päälle tuoretta korianteria.

Tarjoile joko riisin tai vaalean leivän kera.

Jos haluat ruuasta keiton, lisää 5 dl kasvislientä.

Pin It