Ainekset:
400 g porsaan sisäfileetä
3 rkl majoneesia
leipäraastetta paistettuna
suolaa, mustapippuria
Virginoa paistamiseen
Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Paista porsaan filee Virgino-öljyssä. Loppukypsennä sisäfileetä 120º uunissa, kunnes sisälämpötila on 62º. Jäähdytä.
Penslaa filee majoneesilla ja pyörittele sen jälkeen paistetussa leipäraasteessa. Pyöritä kuorrutettu liha tiukasti kelmuun. Leikkaa veitsellä siivuiksi kelmun läpi. Poista kelmu.
Rapea leipäraaste:
6 siivua paahtoleipää
4 rkl Virgino-öljyä
suolaa
Leikkaa leivästä reunat pois. Aja leipä monitoimikoneella rouheeksi. Paista rouhe Virgino-öljyssä pannulla kunnes se on rapeaa. Mausta suolalla.
Kaprismajoneesi:
1 kpl keltuainen
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 dl raffinoitua rypsiöljyä
3 rkl kapriksia
Valuta kaprikset. Laita kaprikset monitoimikoneeseen keltuaisen, Dijon-sinapin ja valkoviinietikan kanssa. Aja tasaiseksi. Lisää öljyt aluksi tipoittain ja sitten nopeammin kastikkeeseen koneen käydessä koko ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paseeraa.
Resepti: Fazer Amican edustuskokki Atte Kuuskoski