Avocadorisotto

avocadorisotto1Ainekset:
2:lle pääruokana, 4:lle lisukkeena
8 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
½ d Virgino Valkosipuliöljyä (tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä ja 2 valkosipulin kynttä)
1 sipuli
3 dl risottoriisiä (tai puuroriisiä)
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 syöntikypsää avocadoa
½ dl parmesaania
25 g voita
½ sitruunan mehu
tuoretta basilikaa

Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää silputtu sipuli ja hauduta hetki. Lisää riisit ja sekoittele hetki.

Kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää kuumaa vettä riisin joukkoon noin desi kerrallaan hyvin sekoittaen. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää seuraava erä vettä. Jatka näin, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Risotto alkaa olla kypsää.

Käännä levy nollalle. Lisää kuutioitu avocado, parmesaani ja voi tässä järjestyksessä. Sekoittele kunnes voi on sulanut ja mausta sitruunamehulla. Koristele riisi basilikan lehdillä ja tarjoa heti.

Vinkki! Vegaaniversion saat jättämällä voin pois ja korvaamalla parmesaanin mantelirouheella.

Pin It