(2-3 annosta)
Ainekset:
1 salottisipuli
reilusti Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 dl risottoriisiä
8 dl vettä
1 kasvisfondi/kasvisliemikuutio
100 g aitoa fetajuustoa (+ päälle koristeluun muutama nokare)
1 appelsiini
1 rkl mascarponejuustoa
tuoretta oreganoa
ruohosipulia
Pilko sipuli ja kuullota sitä reilussa öljyssä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista niin, että riisinjyvät muuttuvat valkoisesta hieman kuultaviksi.
Kuumenna sillä välin vesi kattilassa ja lisää veteen kasvisfondi, sekoita tasaiseksi.
Lisää lientä riiseihin kauha kerrallaan. Lisää aina lientä, kun edellinen on alkanut jo imeytyä riiseihin. Hauduta yhteensä noin 20 minuuttia. Riisit saavat jäädä hiukan napakoiksi.
Lisää loppuvaiheessa appelsiinin raastettu kuori sekä mehu. Lisää myös fetajuusto sekä 1 rkl mascarponejuustoa. Anna fetajuuston sulaa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää sekaan pari kourallista tuoretta oreganoa sekä ruohosipulia pilkottuna.
Voit lisätä vielä päälle tuoretta korianteria sekä muutaman palan fetajuustoa.