Ainekset:
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 punainen paprika
2 cm pala tuoretta chiliä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
4 dl bulgur-jyviä
pari kierrosta viispippuria myllystä
1 dl pakasteherneitä
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 sitruunan mehu
tuoreita yrttejä, esim minttua tai persiljaa
Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullosta sipuleita hetki. Lisää kuutioitu paprika ja pieneksi silputtu chili sekä kuorittu ja silputtu inkivääri. Lisää curry ja kurkuma, kääntele mausteita hetki öljyssä.
Lisää vesi, kanaliemikuutio ja herneet, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon bulgur, siirrä kattila pois levyltä ja peitä kannella.
Anna vetäytyä noin 6 minuuttia. Mausta ja koristele tuoreilla yrteillä sekä sitruunan lohkoilla. Sopii sekä ateriaksi että esimerkiksi broilerin lisukkeeksi!
Resepti: Aira Kuvaja