Ainekset:
400 g turskanseläkettä
suolaa ja jauhettua valkopippuria
vehnäjauhoja jauhottamiseen
2 keitettyä kananmunaa
1 dl murustettua Maalahden limppua
4 rkl pekonikuutioita
1 rkl voita
2 – 3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
Keitä kananmunat kovaksi ja kuori ja kuutioi. Sulata voi ja paista pekonikuutiot paistinpannulla kypsäksi. Poista pekonikuutiot pannulta.
Mausta turskaseläkkeet suolalla ja jauhetulla valkopippurilla leivitä kevyesti vehnäjauhoilla. Paista runsaassa voi-pekonirasvassa rapeiksi ja ruskeiksi, pidä lämpimänä.
Lisää pannulle kypsät pekonikuutiot, leivänmurut ja hienonnettu kananmuna. Kuullota Valkosipuliöljyssä lämpimiksi, lisää hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla, lusikoi lämpimien turskaseläkkeiden päälle ja tarjoa.
Resepti: Keittiömestari Kim Palhus