Ainekset:
2000 g lampaanpaistia (luutonta)
10 valkosipulin kynttä
2 tl merisuolaa
2 tl tuoretta timjamia silputtuna (tai 1 tl kuivattua)
2 tl tuoretta salviaa silputtuna (tai 1 tl kuivattua)
1 tl mustapippurirouhetta
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Valeluun:
3 dl punaviiniä
3 rkl siirappia
Jos paisti on jäinen, ota se jääkaappiin sulamaan 1–2 vrk ennen ruoanvalmistusta. Ota paisti huoneenlämpöön noin puolitoista tuntia ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja silppua veitsellä valkosipulinkynnet. Hiero öljy-mausteseos paistin pintaan.
Nosta paisti öljyllä voideltuun uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari paistin keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa paistin koosta riippuen 3–4 tuntia, kunnes sisälämpötila on noin 70 astetta. Tällöin paisti on kypsä, mutta punertava.
Valele paistia kypsennyksen aikana punaviini-siirappiliemellä.
Kääri kypsä paisti folioon ja anna vetäytyä noin puoli tuntia ennen leikkaamista. Paistin lämpötila nousee vielä pari astetta.
Resepti: Aira Kuvaja
Katso Virginon toimitusjohtaja Perttu Korolaisen viinivinkit lammaspaistin kanssa tästä »