Liha-juurespata

Lihajuurespata1Ainekset:
500 g karjalanpaistilihaa kuutioina
1 sipuli
pala lanttua tai naurista
palsternakka
4 porkkanaa
1-1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
ripaus mustapippuria rouhittuna
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl currya
vettä niin paljon, että liha ja juurekset peittyvät

Ota lihat huoneenlämpöön. Mausta öljy suolalla, pippurilla ja currylla. Kaada lihat uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy-mauste seos. Anna lihan maustua.

Kuori ja lohko kasvikset ja sekoita ne lihojen joukkoon. Anna kaikkien ainesosien vielä hetken maustua. Sen jälkeen lisää vettä niin paljon, että lihat ja juurekset peittyvät.

Paista uunin alatasolla 150 asteessa n. 4 – 5 tuntia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It