header

Bataattihampurilaiset

bataatti hampurilainen1Ainekset:
1 iso bataatti
800 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä tai muuta mausteöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
vihreää salaattia
pari pihvitomaattia

Kuori bataatti ja viipaloi paksuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan. Valuta niille hieman Virgino Valkosipuliöljyä ja sirota kevyesti suolaa ja pippuria. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia.

Muotoile jauhelihasta neljä isoa pihviä ja paista pannulla kypsiksi Valkosipuliöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Kuori ja silppua sipuli. Hauduta hetki kattilassa tilkassa Valkosipuliöljyä. Lisää tomaattimurska ja keitä kasaan niin että saat hampurilaisille kastikkeen.

Viipaloi tomaatit. Kokoa hampurilaiset ja tarjoa heti: bataattiviipale, salaatinlehtiä, pihvi, tomaattiviipale sekä kastiketta, kanneksi bataattiviipale.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It