Ainekset:
300 g naudan ulkofileetä
300 g porsaan ulkofileetä
300 g karitsan paahtopaistia
Marinadi:
1 1/2 dl Virgino Rosmariiniöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 valkosipulinkynttä (kuorittuna ja viipaloituna)
1/2 dl sitruunamehua
1 tl sitruunan keltaista kuorta raasteena
1/2 dl tuoretta oreganoa (silputtuna)
3 kpl laakerinlehteä (murskattuna)
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
2 sipulia
1 paprika
12 kirsikkatomaattia
rasia tuoreita herkkusieniä
Lisukkeeksi: risottoriisiä, Valkosipuliöljyä, sitruunamehua
Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Kääntele lihapalat marinadin joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran tai peitettynä jääkaapissa vuorokauden ajan.
Kääntele lihoja pari kertaa maustumisen aikana. Pujota souvlaki-ainekset vartaisiin. Tee kasvisvartaat erikseen.
Grillaa lihavartaat tai kypsennä liedellä parilalla tai uunissa, 200 astetta ja noin 20–25 min. Sivele marinadilla kypsymisen aikana.
Kasvisvartaat kypsyvät noin kymmenessä minuutissa.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta Valkosipuliöljyllä sekä sitruunalla. Tarjoa vartaat riisipedillä.
Resepti: Aira Kuvaja